Forbes stiller spørsmålet i en artikkel om «What’s the next after Zoom?«. Her trekker man frem AR og VR som en høyst reel mulighet. De trekker frem forskjellige AR og VR dingser og presenterer noen av de mange møteplass og samhandlingsplatformene som har dukket opp for AR og VR. Dette er et spennende spørsmål, og løsningen det vises til har nok kommet langt lenger enn det mange tror.

Funker VR som møteplass?

I fjor fikk jeg tak i et par Oculus Quest 2 VR briller som vi omtaler i «Oppgradert med Eirik og Hans-Petter«. Det er mange år siden sist jeg har forsøkt skikkelig VR, og denne gangen ble jeg oppriktig imponert over både hvor bra og hvor enkelt det var.

Så etter en stund med leking og testing, ble jeg kontaktet av Christer fra selskapet Braver her i Oslo. De hadde nemlig kjøpt VR-briller til alle sine ansatte og kjørte julebordet 2020 i VR. Jeg ble invitert som overraskelsesgjest og skulle holde foredrag i VR for første gang. Jeg måtte møte opp 15 minutter før og gjemme meg på bakrommet og det hele var faktisk langt bedre og mer ekte enn man skulle tro.

Bildet her er tatt fra plattformen spatial.io

Det som kanskje imponerte aller mest, var at etter foredraget ble vi stående en gjeng å skravle, og ganske fort glemte vi at vi var i VR. VR har kommet utrolig mye lengre enn mange (meg selv inkludert) tror, og et er helt åpenbart noe som kommer til å bli en mye større del av hverdagen vår enn det har vært frem til nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..