For en liten stund siden la skaffet jeg meg OrCam MyMe. Nå har jeg testet kameraet en stund. Når jeg skrev om dette første gang lovet jeg å komme tilbake med en slags dom over produktet etter en tids testing, og her er vi nå.

Ideen om å ha et AI kamera som hjelper deg å huske når du treffer hvem er kanskje god, men til og med jeg må innrømme at dette blir litt i overkant. Jeg kjenner at det å ha kameraet i lomme hele tiden, føles litt feil når man liksom ikke skal si det til noe.

I bildet over ser man hvordan jeg i appen på telefonen får opp en tidslinje hvor den henter oppføringer i kalenderen min og legger til bilde av mennesker jeg møter. De legges inn i tidslinjen så jeg ser dato og klokkeslett.

Går jeg inn på er person (André har gitt sin tillatelse), så får jeg opp hvem det er (når jeg har lagt det til en av mine kontakter) og evt. hvem vedkommende var sammen med og hvor vi møttes eller var sammen. Jeg kan også skrive inn en «Ice breaker» sånn at neste gang vi møtes, får jeg opp på telefonen min hvem du er og hva jeg kan si for å bryte isen fra sist vi møttes.

Det er viktig å merke seg at alle bilder som tas, kun lastes opp til min telefon og jeg må manuelt tilegne bildet til en kontakt (eksisterende eller opprette ny), og det gjøres ingen oppslag på internett for å identifisere folk.

I tillegg til at til og med jeg syntes dette ble litt mye, så fikk jeg også bekreftet det når jeg traff en ikke ukjent person (ja har bilde) fra datatilsynet under Arendalsuken. Jeg viste frem og forklarte, og vedkommende responderte med «Eirik – du skjønner at dette er klin ulovlig!!». Så la oss holde oss til det og konkludere med at dette kanskje er noe vi ikke er helt klare for ennå.

En annen ting sånn rent bruksmessig, er at kamera i seg selv godt kunne vært litt penere og batterikapasiteten er relativt dårlig. Når jeg har forsøkt det, så holder det ikke en vanlig arbeidsdag en gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..