Har du vanskelig for å huske hvem som er hvem? Bruker du for mye tid med kollegaer og for lite med familie og venner? Dette og mer kan du få hjelp av med det helt nye OrCam MyMe fra selskapet OrCam i Tyskland.

Selskapet OrCam jobber med å lage det man kaller for «wearable assistive technology». Det vil si teknologi man har på seg og som er laget for å bistå mennesker. Deres første kameraer er laget for å hjelpe blinde og svaksynte med å kjenne igjen folk, lese tekst, kjenne igjen produkter osv. Det er rett og slett et kamera man har på seg og som ved hjelp av billedanalyse og en god porsjon kunstig intelligens blir den blinde eller svaksyntes hjelpene øyne. Dette første produktet heter MyEye2. De har også laget et kamera som basert på samme prinsipper er laget for å lese. Dette gjør at blinde og svaksynte kan lese avisen, bøker, blader, epost osv. Dette produktet heter MyReader

Tidligere i år kom jeg over et kickstarter prosjekt fra nettopp OrCam hvor de annonserte at de nå var i ferd med å lage en dings for alle. Denne dingsen heter MyMe og omtales som «Your Personal Wearable AI». Dette kamera kom endelig i posten til meg i går. Jeg har nå ladet kamera som skal henge i jakkelomma, og jeg har installert appen og laget profil og er klar for dagen. Det kamera skal gjøre er å kjenne igjen og lære seg ansiktene på de jeg møter. Jeg lager grupper og kategoriserer folk slik at jeg kan få stats på hvor mye tid jeg tilbringer med de forskjellige gruppene. I tillegg kan du i appen registrere «icbreakers» for de forskjellige kontaktene dine slik at neste gang man møtes går samtalen litt lettere. De sier det skal komme mer funksjonalitet etterhvert og jeg kjenner at jeg er veldig spent.

OrCam bedyrer også at ingen ting blir lastet opp å lagret noe annet sted enn på min telefon (i appen). Dette er et Tysk selskap og så vidt meg bekjent er Tyske GDPR og personvernregler langt strengere enn i Norge, men her er det naturligvis fritt frem for alle skeptikere og konspirasjonsteoretikere å kjøre på.

Foreløpig er det kun jeg som ligger i appen min, men i dag blir første dag hvor dette skal testes så oppfølging følger. Spørsmålet er om dette blir for drøyt eller om det kan være nyttig og til hjelp.

Én kommentar

  1. Tilbaketråkk: OrCam part 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..