Jeg har hatt og brukt Apple Watch siden den kom. Jeg skal innrømme at jeg har et litt elsk/hat forhold til den, men jeg har liksom ikke klart å legge den fra meg. Nå derimot lurer jeg på om jeg kanskje har funnet noe jeg har savnet.

For litt siden fikk jeg en Kronaby klokke. Dette er det de selv kaller en hybrid klokke. Klokken er koblet til en app på telefonen min via Bluetooth og her kan jeg bestemme hva den skal varsle meg for og jeg kan tilegne funksjoner til knappene og viserne på klokken. For full beskrivelse og demo ta en titt på Kronabys egen «how it works» side.

Unboxing

Kronaby klokken er først og fremst en skikkelig analog klokke. Prisene strekker seg fra 3 – 8.000 avhengig av modell. Modellen jeg har heter Apex og koster kr. 6 790,-. Den både ser og føles som en kvalitetsklokke, og gir et ganske solid inntrykk på armen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Prosessen med å sette den opp er veldig enkel, og akkurat slik man etterhvert har vendt seg til gjennom enkel instruksjoner i appen. Gjennom prosessen skal klokken kaliberes, og man får også mulighet til å begynne å tilegne funksjoner til både visere og til knappene.

If This Then That

Det som gjør det hele litt ekstra gøy er at Kronaby har tatt seg bryet med å legge til rette for IFTTT som gjør at man f.eks kan skru av og på sitt Philips Hue lys eller andre dingser som også har lagt til rette for IFTTT.

Min opplevelse

Etter nå å ha brukt min Kronaby klokke i godt og vel en måned, må jeg bare innrømme at jeg har blitt veldig glad i den. Den er jo ikke i nærheten av å ha alle funksjonene og appen som AppelWatch har, men så er det jo heller ikke en smartklokke. Dette er det jeg vil kalle en smart klokke. Den varsler og jeg kan gjøre ting, men den viser ikke meldinger og alle mulig andre ting. Den viser faktisk bare tid og dato – bortsett fra at viserne flytter seg til tallet 1, 2 eller 3 avhengig av hva du har valgt at den skal gjøre. Når f.eks. min kone ringer vil den vibrere og peke viserne til tallet 1. Dette velger man altså selv og man kan velge mellom varsel på applikasjonsnivå (dvs. hvis du får en melding uavhengig av fra hvem) eller på personnivå (altså når fru Hansen ringer). Jeg trodde jeg skulle savne smartklokken min mye mer enn det jeg gjør, jeg syntes faktisk det er litt fint at jeg har får litt mindre presentert å vist frem. I tillegg så er dette en penere klokke og først og fremst en klokke. Jeg tror ikke den vil konkurrere ut smartklokker, men den er en fantastisk avveksling og et godt alternativ!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..