For litt siden snublet jeg mer eller mindre tilfeldig over siten myheritage.no. Det som fanget oppmerksomheten min var egentlig ikke slektstrær og slektsforskning, men settet med DNA-prøver man kunne kjøpe. 

Hvor kommer jeg egentlig fra? Det har jeg fundert på fra tid til annen. Jeg har ikke et akkurat slående skandinavisk utseende, men er veldig født og oppvokst i Oslo og så vidt jeg vet minst 4 generasjons Oslo-gutt. Så, litt på impuls bestilte jeg settet som ankom i posten her om dagen.

1dfrs7uqsncgewa3r3inqg.jpg

Man vet jo ikke helt hva man kan vente seg når man åpner et slikt sett, men når boksen var åpnet så følte jeg meg som en karakter fra CSI Miami – eller Oslo da.

7tyr8pymqe65badkidyaw.jpg

Boksen inneholder to litt store q-tips, to små plastrør, en ren pose og en konvolutt. Instruksjonene er veldig enkel, og det hele er gjort på 15 minutter. Man aktiverer settet man har fått på nettet og følger deretter instruksjonene man får. Hensikten med denne DNA-analysen er kun å gi deg tilbakemelding på hvor du stammer fra, og ingen analyse av sykdommer eller andre ting man også kan finne gjennom DNA-analyse. Så da var det bare å skride til verket, og sette i gang med «scrubbing» av innsiden av et kinn av gangen. Dette til ganske stor fornøyelse for resten av kontoret som jeg hadde som ganske ivrige tilskuere.

Når «scrubbingen» var gjort, var det bare å putte pinnene i beholderne, beholderne i posen og posen i konvolutten også avsted til postkontoret. Nå er det bare å vente 4 – 6 uker på svaret, og jeg skal da få vite hvor i verden jeg opprinnelig er fra. Resultatet skal naturligvis legges ut her for de som måtte syntes at dette er spennende å følge med på.

OoRVivVnThGDEH2lwlBKYQ

Etter litt venting har resultatet endelig kommet, og jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket. Se resultatet her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..