Når man holder foredrag og presentasjoner er det bra å ha en fin klikker. Jeg har forsøkt mange, og hvis man ser bort fra de superproffe man får låne på store scener så har jeg landet på at Logitech lager de beste. Jeg ble derfor litt barnslig oppstemt da jeg ved en tilfeldighet oppdaget at de har kommet med en ny high-end versjon som heter spotlight.

 

Litt apple inspirert

screenshot-2017-03-04-18-55-41Spotlight kommer i tre forskjellige farger og en en plus-variant (som jeg ikke helt vet hva er for noe). Jeg valgte den mørkeste og ventet i spenning til den skulle dukke opp.

Som allt annet for tiden var Spotlight også pakket inn som om det var et smykke. Jeg pakket den opp på kontoret og esken forsvant i søpla, så jeg kan dessverre ikke vise den her. Selve klikkeren minner litt om en litt oppblåst versjon av den forrige fjernkontrollen til Apple. Den er god å holde i og kjennes solid. Man må installere et lite program hvor de forskjellige konfigureringene gjøres. Det er flere ting man kan stille inn, men det er to funksjoner jeg likte spesielt godt på denne dingsen. Det ene er pekerfunksjonen og det andre er måten du kan justere volumet på maskinen din med pekeren.

Mange muligheter

Når appen er inscreenshot-2017-03-04-19-03-36stallert er det mange ting som kan justeres og stilles inn. Alle de tre knappene kan tillegges ekstra funksjonalitet når knappen holdes inne. I tillegg har du mulighet til å kjøre en timer som kan vises på hele skjermen på den maskinen du kjører presentasjonen fra. Denne funksjonen finnes jo for så vidt i presentasjonsskjermen i både PowerPoint og KeyNote, men her kan du kjøre bare timer i full screen som kan være ganske nyttig hvis du har avviklingsmaskinen på en litt større scene.

I bildet til venstre her ser du menyen til spotlight hvor man kan velge de forskjellige tingene.

 

Peker og lyd

Som sagt så syntes jeg det kuleste var pekerfunksjonen og lydkontrollen. Vanligvis er pekeren en laserpeker som fort blir veldig veivete og ikke alltid like tydelig. Med Spotlight får du en helt annen peker som fungerer nærmest som nettopp en spotlight. Når du holder  peker knappen inne, dukker det en opplyst sirkel opp på skjermen. Her er det noen sensorer og greier som gjør dette mulig, men det fungerer i alle fall helt strålende.

Volumkontrollen er også ganske kul. Jeg valgte «bakoverknappen», så da holder jeg bare den knappen inne og beveger pekeren min opp eller ned for å justere volumet opp eller ned. I filmen ser man også hvordan timeren ser ut i fullscreen.

Spotlight har to tilkoblingsmuligheter, som enten er via Bluetooth eller radiobølger via en liten usb-dings man setter i maskinen. USB-dingsen er festet i bunnen av pekeren.

eirik-norman-hansen-ntnt-fotoknoff-sven-erik-knoff-4522

Jeg hadde min debut med Spotlight på en ganske stor konferanse i Trondheim, og den fungerte helt fantastisk. Jeg hadde ingen problemer og den fungerte akkurat slik den skulle hele tiden. Den er kanskje litt kostbar, men på den annen side kjennes den også ut som et kvalitetsprodukt. I tillegg matcher den både den nye mac-en min og klærne, så da kan det jo ikke bli bedre 😉

Tut og kjør!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..