At jeg er opptatt av dingser, teknologi og digitale ting er ingen hemmelighet. At alle disse dingsene er like nyttige er en helt annen diskusjon. Denne gangen har jeg kommet over «Wocket» som påstår å være «the smart wallet».  Ideen er egentlig ikke dum, men den bare blir litt rar når man tenker på at det f.eks. finnes langt bedre løsninger gjennom f.eks. Apple pay. Men siden Apple pay ikke er tilgjengelig i Norge, så tenkte jeg at en Wocket kanskje kunne være tingen.

Så hva i alle dager en en Wocket. En Wocket er en god gammeldags lommebok som ved hjelp av teknologi og digitalisering samler alle dine debet-, kredit- og medlemskort. Ved hjelp av en scanner som du kobler til lommeboken, registerer du kortene i den lille «datamaskinen». På skjermen du da har i lommen kan du velge hvilket kort du skal bruke, også blir et universalkort programmert og klart til bruk.

1. Registrering av kort

Man kobler til den kortleseren som følger med og drar kortet gjennom. Dingsen spør om det er et debet- eller kredittkort også er kortet registrert.

2. Bruke kort

Når du kommer i butikken, så er det bare å hente frem «Wocket-en».

Man starter med å taste inn en kode, deretter velger man hvilket kort man vil bruke. Kortet programmeres og gjøres klart, også er det bare å handle.

Nå har jeg registrert mine kort og er klar for en tur ut. Jeg er spent på om det fungerer og ikke minst hva personen i butikken sier når jeg drar frem et ukjent plastkort når jeg skal betale. Men artig idé som er verdt et forsøk. Les mer om Wocket her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..