digital.pngJeg får stadig vekk høre at jeg ikke er helt som alle andre, og at jeg nok er litt mer frempå når det kommer til nye dingser og ting som prøves ut. Det er langt i fra alltid min utprøving av ting og tang bidrar til en mer effektiv hverdag for meg og mine, men du store all verden det er jo gøy da.

For ikke veldig lenge siden skulle jeg holde et foredrag om kundeopplevelse, og vi begynner snart alle å forstå at folks forventninger til hva som lar seg gjøre er sterkt preget av den digitale og teknologiske utviklingen. Det slo meg da den samme morgenen som jeg skulle holde foredraget, at min digitale hverdag kunne fungere fint som en slags innleding til hvor vi er på vei. Den innledningen har jeg forsøkt å gjenfortelle her.

God morgen!

For en stund siden startet jeg å bruke appen Sleep Cycle alarm clock. Jeg er egentlig ikke så opptatt av å analysere søvnmønstret mitt, men mer av å våkne så behagelig som mulig. Fordi appen bruker mikrofonen på telefonen til å analysere hvordan jeg sover, så kan den også starte vekkingen basert på om jeg sover tungt eller lett. I tillegg anskaffet jeg Phillips Hue for en tid siden, og da kan man koble Hue til Sleep Cycle så den simulerer soloppgang i  når det begynner å bli på tide å stå opp. Dette fungerer helt fantastisk.

Nå kan det jo også hende at man må opp om natta, og der er det jo greit å kunne skru på lyset. Hue Go som jeg har på nattbordet er litt klønete å skur av og på, men hva gjør vel det når man kan bruke tjenesten IFTTT (If That Then This) og en trådløsknapp fra flic. Knappen er festet under nattbordet og jeg kan skru av og på når det måtte passe. Når jeg drar hjemmefra så trenger jeg heller ikke å huske på og skru av lyset, for det skjer automatisk via Hues app og geolokasjon på telefonen min.

Fra baderomsvekt til soveromsvekt

For noen år siden gikk jeg til anskaffelse av Withings Smart Body Analizer vekt. Dette er jo naturligvis en vekt som er ikke bare er en vekt, men den måler fettprosent, puls, luftkvalitet og temperatur på soverommet og vekten din da naturligvis. Alle data samles pent sammen via WiFi og internett på kontoen din, og siden den er på nett så kan man også her bruke IFTTT til mye gøy. I mitt tilfelle så har jeg laget en regel som gjør at nattbordslampen blir rød hvis jeg veier mer enn 90 kg eller jeg får et vakkert fargespill hvis jeg veier under 88 kg. Denne morgenen ble det fargespill.

Det blå lyset bak speilet

BloomSky er en fantastisk dings jeg kom over på USA tur i fjor sommer. Dette er en ganske avansert værstasjon som er koblet til nettet via WiFi og den lader seg selv med et solcellepanel. Som mange andre værstasjoner så registerer også denne temperatur og lufttrykk. I tillegg registrer den om det er regn og det mest fantastiske av alt er at den har et kamera som tar bilder opp i himmelen med gjevne mellomrom. Det betyr at jeg når som helst kan gå inn å sjekke hva slags være det faktisk er på hytta. Når solen har gått ned så lager den automatisk en timelapse film av dagen som har vært fra soloppgang til solnedgang. Mitt kamera kan man følge her hvis man vil. Igjen er det IFTTT som skaper morroa. Her kan man koble sammen BloomSky og Hue, og hjemme hos er det nå sånn at hvis lyset bak speilet i spisestua blir blått så er det fordi det regner på hytta.

Når noen passer på så du rekker ting

Jeg har blitt en stor fan av navigasjonsappen Waze. Kanskje mest av alt fordi den er litt gøyal og sjarmerende. Jeg er barnslig nok til å syntes det er gøy at jeg kan sende «tut, tut» til en jeg kjenner. I tillegg er det gøy når det f.eks. til påske er konkurranse om å samle flest påskeegg som dukker opp på veien, det kan riktignok føre til en omveg eller to da man jo må få med seg tilgjengelige påskeegg også på sideveier osv. Men jeg syntes det er litt elegant når jeg har gitt Waze tilgang til kalenderen min på telefonen, og det gjør meg oppmerksom på at jeg må dra snart for å rekke dit jeg skal i tide.

Dette var en liten smakebit av min digitale hverdag og ting og tjenester jeg faktisk bruker. Det finne flere, men de får jeg skrive om en annen dag. Akkurat nå venter jeg i spenning på at jeg stadig rykker fremover i køen på x.ai. Dette er en digital personlig assistent som jeg er veldig spent på å få lov til og prøve.

Ha en herlig digital dag!!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..