For litt siden fikk jeg mine nye Ray Ban Meta Wayfarer og nå har jeg testet litt og laget en lite film som viser og forklarer litt om hva dette er.

Slik jeg ser det er dette et spennende steg videre. Om disse brillene blir noen supersuksess er jeg nok mer tvilende til, og jeg kan se at noen syntes at dette kanskje kan potensielt være litt creepy. Selv om jeg nok er overbevist om at de som ønsker å filme i smug, nok både har andre problemer og antagelig vil ty til langt mer usynlige kameraer enn dette.

Brillene er lette og føles bra. Det er snakk om at det skal komme mer funksjonalitet hvor blant annet AI skal integreres i appen (ikke brillene så vidt jeg har forstått) og som gjør at man kan lage funksjoner som kjenner igjen gjenstander, verden rundt deg, type blomst eller hvilken farge passer til denne jakka osv. Gjenkjenning av folk tror jeg sitter lengre inne å gjøre. Men det slo meg at det på sikt burde la seg gjøre å lage løsninger både for disse brillene og alt annet av kameraer som gjorde at folk som du ikke har fått samtykke av er bluret ut akkurat som på google street view f.eks. Man kunne jo tenke seg at du da måtte spørre om tillatelse før ansikter som ikke er deg blir synlige og klare?

Jeg tenker også at denne type teknologi lett kan sees brukt for folk med f.eks. nedsatt syn. Disse i kombinasjon med «Be my eyes» app hadde vært kanonbra, eller hvor enkelt det er å lage instruksjonsvideoer litt sånn som jeg har gjort i min film og mye mer, men det er en annen diskusjon akkurat nå.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..