Den 16. og 17. september inviterte “the robot valley” til Dresden Robotics Festival, og det er kanskje ikke så mange som viste at det fantes en robotfestival og kanskje ennå færre som viste at Dresden er et av de viktigste robotsentrene hvor en rekke både etablerte og nye aktører er samlet. 

Selskapet Wandelbot er initiativtakeren til festivalen som faktisk strekker seg over 5 dager i år. 2 av dagene er fysiske men begrenset til 350 deltagere, også 3 digitale dager med innlegg, bedriftsbesøk og møter. Her forteller Christian Piechnick om hvorfor de har valgt å ta initiativet til festivalen.

Hvorfor skal man ha en slik festival?

Det å vandre rundt i et rom fullt av fantastiske roboter er i seg selv en opplevelse. Her handler det jo først og fremst om industrielle roboter, men også andre spennende innslag fra startups og ikke minst fra forskjellige universiteter som forsker på og tester ut nye ideer og konsepter.

Selskapet Valorem Reply og Rene Schulte viste frem hvordan de bruker Hololense for å kunne fjernstyre en Boston Dynamics Spot. Et annet spennende innslag var fra Heidelberg University som forsker på og utvikler roboter man kan ha på seg. Her var det alt fra ekstramuskler for tunge løft til støtte for mennesker med skader eller handicap, og til slutt viste de frem en hel drakt som kan gjøre at du kan fly.

Men mye her handler om industrielle roboter som brukes i produksjon på forskjellige måter. En av innovasjonene her er selskapet Wandelbot som har laget en plattform som gjør at til og med jeg kan programmere og kalibrere en robot til å gjøre avanserte oppgaver. I filmen her forklarer grunnleggeren Christian Piechnick hvordan dette fungerer.

Christian og jeg snakker om hvordan deres platform fungerer

At roboter har kommet for å bli er det liten tvil om og at vi i fremtiden kommer til å se hen helt ny generasjon roboter er det heller ikke tvil om, men det er ikke sikkert at de blir slik Musk tenker med sin ide om Tesla bot som jeg for å være helt ærlig er litt usikker på om er veldig seriøst ment, eller bare lite stunt for å få litt oppmerksomhet. Det som er spennende er at Dresden ønsker å sette seg selv på kartet som “The Robot Valley” og her kan du høre litt mer om hva som gjør at Dresden har blitt en senter for robotics.

Det var også fint å bli vartet opp av et jevnt tilsig av godis levert av en robot. Denne kompisen kjørte rund i lokalet og fant stadig nye veier og var rett og slett ganske vanskelig å sette på plass – og tro meg vi forsøkte!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..