Denne helgen ble i robotiseringens tegn. Roboten James, eller Roborock S50 Smart Robot Vacuum Cleaner som den egentlig heter inntok hjemmet vårt.

Dette har jeg tenkt på en stund, og endelig har det skjedd. Jeg er redd for at dette blir en reel konkurrent til innleid vaskehjelp. Vi skal i alle fall nå kjøre dette som et prøveprosjekt en stund fremover for å se om dette er et full godt alternativ. Roboten vi valgte var etter anbefaling av en god venn, og samme roboten ble omtalt tek.no for litt siden.

Enkelt og greit

Roboten kommer som alt annet i en fin eske. Alt er merket tydelig og det var utrolig lett å sette sammen og koble opp. Man må laste ned en app, koble roboten til wifi og sette den til lading. Etter litt lading var alt klart for første testkjøring.

Jeg innrømme at jeg ble fascinert av hvordan den snirkler seg rundt bord- og stolben og annet stash som står rundt omkring i huset. Det anbefales at du lar den støvsuge 4-5 ganger først før du kobler til det som gjør denne dingsen ennå et hakk vassere enn de andre – våtmoppen. For ja denne kan vaske også.

Det som også er gøy er at den kan programmers til å kjøre f.eks. hver ukedag. Vi har satt vår opp til å sette i gang kl. 10 hver dag, og så ofte har aldri dette huset blitt støvsuget. Det anbefales at man ikke kjører med våtmopp uten tilsyn, og jeg kan tenke meg at det har å gjøre med at hvis den skulle sette seg fast så vil det bli veldig vått akkurat der den står. Man kan selvfølgelig følge med via appen på hvordan den kjører gjennom hele huset ditt mens den holder på, og man ender til slutt opp med et fint scan av hele leiligheten.

fullsizeoutput_485a

Det står riktignok i bruksanvisningen at man bør sette ladestasjonen nærmest midt på en vegg, men jeg valgte å ikke høre på dette og plasserte den inn i en krok hvor den der mer bortgjemt. Jeg har nå testkjørt roboten sikkert 7 ganger i løpet av helgen (ja det er rent her nå) og den har kjørt fint tilbake til ladestasjonen sin hver eneste gang.

upu5px4ytgeqvblhygnhw.jpg

Konklusjon så langt

Etter to dager med mye testing er jeg veldig imponert over hvor bra dette funker. Jeg er rimelig sikker på at vaskehjelpen vår blir robotisert bort, og at vi vil bli fornøyd med vår nye venn «james». Vi har tenkt til å gjøre det slik at den bæres ned i kjelleren for å vaske der noen dager i uka, og fra tid til annen settes den inn på badet (der kommer den ikke over terskelen) for å vake over det. Ellers kommer den seg helt fin rundt fra rom til rom over dørterskler og mellom bord- og stolben. Det er helt kart en fordel å sette opp stolene  så den kommer bedre til, men det kan man jo gjøre none ganger i uka f.eks. Vi tror vi har fått en ny venn 🙂

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..