Tidlig i 2016 ble jeg med på et kickstarter prosjekt for Navdy. Kort fortalt er navdy en dings til bilen som gjør at du får innhold fra telefonen din «opp på frontruten» foran deg når du kjører. Flere nye biler har slikt innebygget, men hvis man ikke har det kan Navdy være muligheten.

Fra kickstarter til pakke i posten

I dag kom altså pakken jeg har ventet på en stund. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har forsøkt å holde forventningene ned, og til dels vært forberedt på at dette kunne være et litt mer tøyseprodukt en det det faktisk viste seg å være. Etter en dags bruk, så må jeg rett og slett innrømme at jeg er litt imponert. Med Navdy installert, får jeg nå opp navigasjon rett foran nesa mens jeg kjører, jeg kan styre musikken jeg spiller fra telefonen min, jeg kan svare eller ikke svare på innkommende telefoner med enkle «gestures»og jeg kan bestemme om for eksempel få lest opp sms og Facebook meldinger av en vennlig damestemme. I tillegg er Navdy koblet til bilens system, så man kan også få opp fart og f.eks. turtall fra instrumentene i bilen (for de som syntes det er gøy).

Installasjons instruksjon det står respekt av

Jeg ble grepet av litt frustrasjon da jeg åpnet pakken og innså at dette var en noe mer omfattende installasjon enn jeg hadde sett for meg. Men – dette gikk som en drøm. Det første man gjorde var å installere appen også var det bare å følge stegene der som ble presentert i veldig bra utarbeidede videoer. Spesielt imponert ble jeg da man kom til steget for tilkobling av OBD-II porten. For hva i alle dager er det? Det viste seg å være null stress. Her var det bare å plotte inn bilmerke, årstall og modell så kom det både bilde og videoforklaring på hvor jeg fant OBD-II porten på min bil. Var også snedig at de i det moduset hadde lagt til «lommelykt» funksjonen på telefonen, da jeg jo måtte ned under rattet for å finne den.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Tut og kjør

Når alt var på plass var det bare å taste inn første destinasjon, fyre opp spotify og kjøre av gårde med ny utsikt. Jeg håpet jo på at noen skulle ringe eller sende en melding, men her måtte jeg til slutt ringe og be noen ringe meg så jeg fikk prøvet det.

Hvis noen lurer på om det er verdt det, så kan det vel være at nerdefaktoren tar litt overhånd her nå – men svaret er så langt ja!!

Se produktfilmen til Navdy her.

2 kommentarer

    1. Hei Leon, Jeg bruker den fortsatt og må innrømme at jeg opplever den nå som en nesten naturlig del av bilen. Den er litt klumpete på dashbordet, men det blir man vant til. Jeg liker også veldig godt det lille styrejulet på rattet som gjør det veldig enkelt å styre musikk, telefonsamtaler osv. Det som naturligvis er litt dumt er at funksjonene for bla. opplesing av meldinger, epost osv. ikke blir veldig bra på norsk, men får du engelske varsler funker det som en drøm. Navigasjonen og kartet er veldig bra, også er det litt tøft at man kan få opp litt ekstra instrumenter fordi Navdi er koblet til bilens system også. Den er litt dyr, og jeg skulle vel kanskje faktisk ha ønsket meg at «skjermen» var bitte litt større. Men har du råd så syntes jeg det er mer pluss enn minus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..