Morsomme varianter av samme ordtak i Norge, Sverige og Danmark

Som lykkelig ansatt i et Skandinavisk konsern, får man gleden av å fylle på med ny kunnskap. Jeg skal selvfølgelig ikke her avsløre store forretningshemmelig, men heller dele av en nyoppdaget fasinasjon av skandinaviske avarter av samme ordspråk. Her kan for eksempel trekkes frem at vi på norsk sier “jo flere kokker, jo mer søl” mens de på svensk sier “jo færre kokker, jo bedre suppe”. En annen interessant variant er når vi i Norge sier “vi skal ikke finne opp hjulet på nytt” sier de i Danmark “Vi skal ikke finne opp den dype tallerken”.

Dette er ganske gøy 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..