Jeg har alltid vært fan av store skjermer, men aldri før har jeg hatt en som der 130 cm bred! Jeg føler meg litt som i et kontrollrom, og det er i grunnen en ganske god følelse.

Frem til for nonen få uker siden, har jeg vært strålende fornøyd med min gamle Apple Display skjerm. Den har vært med meg i over 10 år (tror jeg) og fungert helt strålende, men dette måtte jo ha en ende. Så altså for noe uker siden døden den rett og slett. Spørsmålet ble da, hva gjør jeg nå? Hvordan skjerm vil jeg ha? Og da kom det som en slags åpenbaring, «du skal ha en kjempestor buet skjerm!»

Etter litt research og lesing falt valget på en Samsung 49″ LED C49J890. Jeg skal innrømme at jeg var spent når den endelig dukket opp, og jeg fikk en boks på størrelse med et lite kjøleskap. Men for en skjerm!! Jeg føler at jeg sitter i et kontroll senter 🙂 Skjermen er altså 49» og måler hele 130 cm i bredden. Jeg valgte å montere den på veggen da foten som fulgte med tar veldig mye plass. Anbefaler da å kjøpe et vegg feste som kan justeres «alle» veier.

3 skjermer i bredden

Jeg jobber mye med research og presentasjoner, og har derfor ofte flere vinduer oppe. På denne skjermen er det plass til mye innhold, og et er nesten som å ha 3 sømløse skjermer koblet sammen i tillegg til laptoppen hvor jeg fortsatt kjører mailen min.

Mer buet enn jeg trodde!

Skjermen er mer buet enn jeg trodde, men det fungerer aldeles utmerket. Får litt «kontrollrom» følelse, og buingen gir godt bilde helt ut i kanten på begge sider.

Som man kan se på bildet så bygger veggfestet ganske mye ut, men det gjør også at man kan utnytte muligheten til å vippe og vri skjermen så den er helt perfekt i forhold til hvordan du sitter. En anne fin ting med å ha den på veggen, er at man rett og slett får mer skrivebordsflate til å ha ting på.

Mye plass

Skjermen gir mye plass til dokumenter med sine oppløsing på 3840 x 1080. Utfordringen min akkurat nå, er at jeg har mer plass til å åpne ennå mer på, men dette lover veldig bra.

Det er også mange funksjoner og innstillinger som man bør sette seg inn i. Skjermen er lyssterk, men man kan sette på f.eks. «Eye Saver Mode» for å spare øynene litt. I tillegg kan man bruke «Picture in Picture» funksjon hvis man vil koble lit flere kilder, som også kan være en fin ting på en så stor skjerm.

Konklusjonen er at dette ser veldig bra ut. Skjermen tar stor plass og er ganske tung, så man bør faktisk være to når den skal monteres opp på veggen. Det er også litt klønete på en så stor skjerm at alle inngangen er bak et deksel på baksiden av skjermen. Dette blir spesielt klønete å komme til når den henger på veggen, men selv om den hadde stått på stativ så er den ingen enkel sak å bare snu rundt.

Men alt i alt veldig fornøyd så langt!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..